Engineering

Infravision kent alle aspecten met betrekking tot engineering. We zijn gespecialiseerd op het gebied van system engineering, maken van RAMS analyses en het uitvoeren van configuratiemanagement. Daarnaast kunnen we het gehele engineeringproces aansturen tot het opleveren van een definitief ontwerp.

Infravision heeft expertise bij het schrijven van een programma van eisen. Daarbij kijken we tegelijkertijd naar mogelijke oplossingen waarmee aangetoond kan worden of aan de eisen wordt voldaan. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. We wegen dit af bij elke mogelijke oplossing. Wij werken op een transparante manier en gebruiken hiervoor de methodiek van system engineering. Dit is een manier van expliciet werken zoals deze binnen de GWW-sector wordt toegepast. Wij vertalen de vraag van de klant naar een heldere vraagspecificatie. Aan de kant van de opdrachtnemer kunnen we de vraag vertalen in de gewenste oplossing.

In de bouwsector wordt jaarlijks aan miljarden omgezet. Tegelijkertijd worden jaarlijks in die sector ook veel kosten gemaakt. Een deel van die kosten komt door het falen van systemen of installaties. Het falen van systemen heeft meestal als oorzaak dat er niet goed is ontworpen of het onderhoud van installaties niet goed is georganiseerd. Het falen van systemen kan resulteren in het niet beschikbaar zijn van installaties en daarmee het niet beschikbaar zijn van een operationeel proces. Infravision heeft expertise om RAMS analyses te maken en kan u helpen bij het definiëren van RAMS eisen. Tevens kunnen wij u helpen in de engineering om gekozen oplossingen te verifiëren aan de gedefinieerde RAMS eisen.

Ongeacht de fase van een project, juistheid van gegevens is in elke fase fundamenteel. Of het nu gaat om documenten, tekeningen, bouwstenen of software. Het is van cruciaal belang dat bij de start van een project de juiste gegevens worden verstrekt én aan het eind van een project de juiste gegevens worden overgedragen. Infravision helpt u bij het actueel houden van deze gegevens. Hierbij maken wij gebruik van erkende richtlijnen die hiervoor zijn geschreven. Op deze wijze helpen we u om het configuratiemanagement professioneel op te zetten en te behouden.